Vragen over ijsbaan/atletiekbaan

Op maandag 20 januari heeft de fractie van het CDA Maassluis vragen gesteld over het onderwater zetten van de atletiekbaan. De atletiekbaan is zo ontworpen dat door het onderwater zetten van de baan er een ijsbaan gecreëerd kan worden.
Tot op dat moment was dit nog niet gedaan en terwijl op diverse plekken om ons heen geschaatst werd, was er dus geen ijspret aan de Dr. Albert Schweitzerdreef.

Het College heeft aangegeven dat er afspraken zijn met de vrijwilligers van de Atletiek Vereniging Waterwerg en stichting Outdoorpromotion dat bij een voorspelling van een week vorst van 's nachts minimaal 5 graden onder nul , de baan onder water gezet zal worden. De weerberichten waren de afgelopen weken niet gunstig genoeg om dat ook te doen.

In reactie heeft het CDA Maassluis het College gevraagd in overleg met de vrijwilligers te kijken of het mogelijk is om al op een eerder moment over te gaan tot het onderwater zetten, zodat ook bij een kortere periode of temperaturen die iets boven de -5 graden liggen er een poging wordt gewaagd om tot een ijsbaan te komen. Dit zou voor de jeugd, maar ook alle andere schaatsliefhebbers een goede en veilige zaak zijn!

ijspret winter 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

ijspret winter 2012